ΤΑΙΝΙΑ: “RAFIKI – ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΦΙΛΟΙ”

ΤΑΙΝΙΑ: “RAFIKI – ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΦΙΛΟΙ”

ΤΑΙΝΙΑ: “RAFIKI – ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΦΙΛΟΙ”

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΝΟΡΒΗΓΙΑΣ


Κατηγορία: Προβολές
Ώρα: 11:00 – 12:15
Χώρος: Αεριοφυλάκιο 1 – Αμφιθέατρο


«Rafiki – καλύτεροι φίλοι» (διεθνής τίτλος Rafiki) είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του σκηνοθέτη Christian Lo.

Η ταινία, παρότι παιδική, τολμά να θίξει το θέμα του πολιτικού ασύλου. Είναι εξίσου βέβαια μια ταινία για τη φιλία και το θάρρος.

Η Julie, η Mette και η Naisha είναι καλύτερες φίλες και συμμαθήτριες. Ζουν σε ένα μικρό χωριό στη Νορβηγία. Μια μέρα η Naisha εξαφανίζεται και κανείς δεν ξέρει που βρίσκονται η ίδια και η μητέρα της.

Αποδεικνύεται ότι έχουν φύγει μακριά από το κέντρο για τους αιτούντες άσυλο, όπου έμεναν,  και κρύβονται κάπου στο Όσλο, καθώς η αίτησή τους για άσυλο έχει απορριφθεί. Αν τους βρει η αστυνομία θα πρέπει να τους απελάσει.

Η Julie και η Mette αποφασίζουν ότι πρέπει να βρούν τη Naisha και τη μητέρα της και να τους βοηθήσουν.  Τα προβλήματα όμως είναι πολλά:  ο πατέρας της Julie είναι αστυνομικός,  η  Julie και η Mette είναι μόνο εννέα ετών, το Όσλο είναι πολύ μακριά από το σπίτι και τα Χριστούγεννα πλησιάζουν.

Με μόνο στοιχείο μια διεύθυνση γραμμένη με αόρατο μελάνι, η Julie και η Mette ξεγλιστρούν από τα σπίτια τους και παίρνουν το νυχτερινό τρένο για την πρωτεύουσα, το Όσλο. Αυτό σηματοδοτεί την έναρξη μιας αξέχαστης περιπέτειας σε μια συναρπαστική ταινία με θέμα τη φιλία και το θάρρος.

Mε τους:  Ane Dahl Torp, Anders Baasmo Christiansen, Jon Øigarden

Δείτε το trailer της ταινίας εδώ.